Jälleen samassa tilanteessa..?

Taasko me ollaan tässä samassa tilanteessa kun kaksi vuotta sitten, itkin ja mietin viikonloppuna samalla kun kannoin meidän kolme viikoista sylissä kello kaksi yöllä.

Meidän Evelinellä on Silent refluksi (onneksi suhteellisen oireeton nyt), sai diagnoosin jo alle kuusi viikkoisena. Olisi varmasti saanut aikasemmin jo, jos kunnallinen olisi uskonut omaa huoltani. ”koliikki” oli se sana mitä sain kuulla jokaiselta lääkäriltä, oli turhauttavaa. En ole koskaan uskonut koliikkiin, siihen kipuun ja huutoon on varmasti aina jokin syy ja mielestäni se pitää selvittää.

Vauva on syntymästään asti nieleskellyt voimakkaasti sekä hikotellut. Hikka tosin on tyypillistä vastasyntyneille muutenkin niin en miettinyt sitä kun vasta nyt viikonloppuna.
Meillä alkoi vauvalla viikko sitten huolestuttavan tutulta vaikuttavat ilta sekä alkuyön kipuhuudot ja kipukramppaukset. Aika tasan ilta yhdeksältä alkaa ja rauhoittuu pikkuhiljaa yöllä yhden-kahden aikaan.

Selvästi huutaa vatsakipuja, mutta mistä erottaa tavalliset vatsakivut mitkä ovat tyypillisiä alle 8 viikon ikäisille tai refluksin aiheuttamalle kivulle..?
Uskon että meidän tapauksessa voi olla kumpaakin. Vauva nieleskelee voimakkaasti ja nousuja tulee suuhun minkä jälkeen tulee itku eli nousut ovat selvästi happamia ja pahan makuisia. Ääni on myös selvästi käheä näistä nousuista. Onneksi, tai ”onneksi” on vahvaa kokemusta Evelinen vauva-ajasta ja osaan heti tunnistaa oireita ja ennen kaikkea hakea oikeanlaista apua. Suoraan erikoistuneelle lastenlääkärille. Liisa Kuikka, Pikkujätistä on ollut meidän perheen pelastus jo 2-vuotta ja luotan häneen jatkossakin. Varasin hänelle ajan ensi viikolle. Ensin ajattelin että varaan heti ajan jo tälle päivälle mutta tiedän että Kuikka suosittelee imetysdiettiä alkuun, sen voin aloittaa ilman hänen määräystä. Jätin siis maidon pois omasta ruokavaliosta, en halunnut heti aloittaa radikaalisesti vaan pikkuhiljaan. En tiedä oliko vain sattumaa mutta eilen ei huudettu kun lyhyitä pätkiä, olisiko maidottomasta apua vai BifiBaby- tipat mitkä otettiin kokeiluun? Tarkoitus olisi myös aloittaa vauvalle vyöhyketerapia jakson.

Meillä on iltapäivästä neuvola, katsotaan onko vauva kasvanut miten. Itselläni ei ainakaan mitään huolta sen suhtaan, hän on kyllä suloinen pullaposki kaksoisleualla nyt jo kolmen viikoin ikäisenä.

Pidät ehkä myös näistä

2 kommenttia

  1. Miten teillä menee refluksin kanssa nykyään ? Meiltä löytyy myös muutaman kk ikäinen vauva, jolla alkoi klassiset silent refluksi-oireilut parin viikon vanhana. Sillä tiellä ollaan edelleen, ja koitetaan löytää jokin ratkaiseva apu meidän arkeen. Vietin ensimmäiset 1,5kk jumppapallon päällä pomppien vauva sylissä, ainoa paikka missä tuntui rauhoittuvan hetkeksi. Nyt käytössä gaviscon, bifibaby, sakeuttaja… ja oikeaa korviketta metsästetään, toistaiseksi tuloksetta. Kuikan luona asioidaan myös, ihanan suora ja asioihin perehtynyt lääkäri. Muualta ollaankin saatu vain koliikki-diagnoosi, joka lämmittää mieltä hirveän paljon… Kovasti tsemppiä teidän arkeen !

    1. Moi, kuulostaa tutulta valitettavasti. Onneksi mekin saatiin apua Kuikalta, hän on oikeasti alansa huippu. Ei turhaa lätinää ja mielistelyä vaan suoraa asiaa. En itse usko enää mihinkään koliikkiin, aina on jokin syy huutojen takana mikä olisi hyvä selvittää.

      Meillä on itseasiassa oireet helpottanut kyllä kun kuukausia tullut lisää. Amelie ei selvästi ole yhtä kiipeä kun siskonsa joka oireilee vieläkin ajoittain. Imetysdietin lisäksi saatiin apua Bifibaby+ tipoista mitä ollaan jatkettu lääkärin määräyksellä pidempää.

      Paljon tsemppiä teillekkin, muista että et ole yksin! Fb refluksilapset- ryhmä on ihana ja saa hyvin vertaistukea 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *