Tuurin kautta eteenpäin!

Saatiin vihdoinkin meidän isi kesälomalle. Meillä asuu kummankin suvut, tai iso-vanhemmat pohjois-Suomessa ja ainakin kerran vuodessa pyritään tekemään reissu sinne. Yleensä näin kesäloma-aikana kun kaikki nauttii enemmän tästä lämmöstä kun kinoksista ja pakkasesta.

Markon suvulla on sukujuhla nyt tulevana lauantaina miksi päädyttiin tähän ajankohtaan tulla tänne pohjoisempaan. Tyttöjen kanssa on suht helppo matkustaa autossakin, koska Eveline nukahtaa yleensä viimeistään tunnin ajelun jälkeen. Enemmän meitä huoletti miten itse tulen jaksamaan. Viimeisillään raskaana ja veritulpan takia en saa istua ja matkustaa kun kaksi tuntia kerrallaan. Piti siis miettiä miten edetään pääkaupunkiseudulta Ouluun asti, kahden tunnin etapeissa.

Lähdettiin tiistaina ajelee kohti Tamperetta missä vietettiin tiistai. Käytiin leikkimässä leikkipuistossa sekä kävelemässä ja katselemassa Tamperetta. Illalla oli tarkoitus käydä uimassa mutta ukkosrintama saapui ja jäi uiminen luonnollisesti väliin.

Keskiviikkoaamuna lähdettiin ajelee kohti Tuuria. Kumpikaan meistä ei ole koskaan käynyt Tuurissa niin päätettiin että kerta matkan varrelle osuu niin tehdään pysähdys sinne. Saadaan kaikki kunnolla jaloitella ja syödä ennen kuin jatketaan taas matkaa kohti Ylivieskaa.
Tuurissa on Miljoona Tivoli mitä Maxine odotti kovasti. Miljoona tivoli on ilmainen kaikille alle 13-vuotialle mikä on todella huippu ja sen takia suosittelenkin pysähtymispaikkana mikäli sielläpäin liikuu! Kyllä siellä olisi varmasti saanut tunti tolkulla aikaa kulumaan mutta Maxinekin tiesi että emme tule koko päivää siellä viettämässä niin saa hetken kierrellä minkä jälkeen jatketaan matkaa. Kaikkiin laitteisiin hän ei päässyt koska ei ihan vielä ole 140cm vaikka monta senttiä ei enää puutu. Evelinelle oli myös pari sopivaa laitetta minne olisi päässyt mutta koska on hyvin varovainen kaikkea uutta kohtaan niin ei hän suostunut yhteenkään. Tosin yks karuselli oli minne halusi siskonsa kanssa ja Markokin pääsi mukaan mutta ennen kun karuselli oli edes lähtenyt käyntiin niin alkoi neiti hysteerisesti itkemään, eli tuli Markon kanssa pois ja Maxine sai nauttia karuselli kyydistä muitten taaperoiden kanssa. Hän näytti hyvin onnelliselta- tai sitten ei.

Eveline sen sijaan odotti kovasti Muumi-puistoa, suuri muumi-fani kun on nykyisin. Puisto on tarkoitettu kaikille alle 10-vuotialle. Oli kyllä ihan hyvä menestys jopa meidän 8-vuotiaalle. Vanhemman näkökulmasta tykkäsin myös itse puistosta. Joka nurkassa oli penkki minne sai istahtaa ja pakko oikeasti näillä raskausviikoilla on istahtaa heti kun mahdollista, etenkin kun ulkona on se +30. Kiipeilytelineitä ja liukumäkiä oli monessa eri koossa. Selvästi oli myös alue mikä tarkoitettu ihan pienimmille missä oli hiekkalaatikko, vauvakeinut sekä pikku Myyn- leikkimökki.

Parin tunnin Miljoona tivolissa sekä Muumi-puistossa kiertelyn jälkeen käytiin tietenkin paljon puhutussa Veljekset Keskinen kyläkaupassa. Tässä vaiheessa (ehkä Markon onneksi) mulla oli niin huono ja tukala olo että halusin vain nopeasti kaupasta ulos. Nilkkasukkia sekä uudet kylpyankat lähti kuitenkin mukaan. Ehdin kuitenkin tehdä sen pienen havainnon että taisi kyläkaupassa olla ”turisti” hinnat. Eli hinnat oli nostettu se kahdesta viiteen senttiin normaalihinnoista, esimerkiksi normaali Prisman hintaan verrattuna. Mikä on varmasti ihan kannattavaa koska onhan kyläkauppa suuri nähtävyys monelle ja ihmiset tulevat kaukaakin tekemään suuria ostoksia.

Jatkamme jatkui Tuurista Ylivieskan kautta Alavieskaan minkä jälkeen Oulu, Kajaani ja Kuopion kautta kotiin pikku hiljaan. Tarkoitus olisi olla kotona viimeistään ensi keskiviikkona.

Pidät ehkä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *